موتور گیرلس آسانسور
موتور گیرلس
در هر وسیله ای موتور نقش اصلی و محوری را بر عهده دارد در آسانسور نیز به همین منوال است. نیروی محرکه لازم برای به حرکت درآوردن کابین توسط موتور تامین میگردد که
به دو نوع تقسیم میشود:
- گیربکس دار
- گیرلس
آنچه که باید در مورد موتورگیرلس بدانیم؟
به آسانسورهایی که از موتورهای بدون گیربکس استفاده میگردد موتور گیرلس گفته میشود. که جدیدترین تکنولوژی در صنعت بالابر در جهان محسوب میگردد. اغلب پروژههای مهم نصب و راه اندازی آسانسور از موتور گیرلس بکار برده میشود. راندمان آنها نسبت به آسانسورهای گیربکس دار و هیدرولیکی بیشتر است معمولا در پروژه های اداری، تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند. در این سیستم گیربکس تبدیل دوره جای خود را به کنترلر تغییر سرعت از طریق کاهش و افزایش فرکانس و ولتاژ داده است. لذا این تکنولوژی حجم سیستم محرکه را کاهش داده امکان نصب موتور در داخل چاه آسانسور را فراهم نموده است.
اجزای گیرلس
- انکودر
- ترمز
- فلانژ
- یاتاقان
- جعبه ترمینال بدنه موتور
- روتور به همراه مگنت ها
- محافظ خروج سیم بکسل ها
- براکت
- یاتاقان
- شفت
- ورقه استاتور همراه سیم پیچی
- فلکه کششی
مزایای استفادهی موتور گیرلس جهت راه اندازی آسانسور:
- کاهش مصرف انرژی
- امکان حذف موتورخانه و نصب موتور در داخل چاه آسانسور
- حرت فوق العاده روان
- امکان توقف بالابر در پشت بام
- امکان افزایش سرعت
- کاهش هزینه ساخت موتورخانه و سکوی بتنی
همچنین این موتورها به دلیل عدم استفادهی روغن با محیط زیست سازگاری مناسبی و مطلوبی دارند و جز بهترین نوع آسانسور محسوب میشود. نکاته مهم دیگر اینست که بدلیل حجم کم دستگاه محرکه افزایش راندمان نیاز به فضای کوچک و حذف موتورخانه، نصب آسان و سریع، به حداقل رساندن خدمات مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور بسیار ایده آلی برای ساختمانها و مجتمعهای بزرگ و پر جمعیت میباشد.
معایب موتور گیرلس:
- هزینه آنها نسبت به گیربکس دار بیشتر است پکیج ترکیبی گیربکس تقریبا دو برابر یک آسانسور گیربکس دار میباشد.
- نبود اطلاعات، تجربه و تخصص کافی در میان تولید کننده ها از دیگر معایب آن بوده که در شهرهای کوچک و شهرستانها کمتر مورد مورد اهمیت قرار میگیرد.
- در محیط های صنعتی که آلوده به ذرات جامد و گاز مخرب هستند برای استفاده از این موتور با محدودیت مواجه هستیم.
- سر و صدای ناشی از کارکردن موتور گیربکس کمتر است.
- برای نصب آن به افراد متخصص و با تجربه نیاز است.
آشنایی بیشتر با آسانسور کششی با گیربکس با موتورخانه
سیستم کششی- موتور بدون گیربکس GEAR LESS: آسانسور های بدون گیربکس GEAR LESS به منظور افزایش عملکرد بالای موتور و اعمال سرعت های مطلوب از این سیستم استفاده میگردد. تکنولوژی اخیر دو تیپ را عرضه میکند:
- Asynchronic
- Synchronic
تفاوت آنها در عملکرد بهتر و فناوری برتر Synchronic نسبت به Asynchronic است.
انواع موتور گیرلس
موتور گیرلس در طرح ها و نوع های کتنوعی تولید شده است ولی به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم میگردد:
- گیرلس بشکهای یا درامی
- گیرلس دیسکی یا تخت
موتور گیربکس بشکهای یا درامی دارای ویژگیهای زیر است:
ابعاد کوچک، قابلیت نصب داخل چاه آسانسور، کم وزن بودن، هزینه کم نسبت به نوع دیسکی, عدم نیاز به فن خنک کننده قابل کنترل توسط تابلو فرمان و بسیار مناسب جهت بکارگیری در آسانسورهای بدون موتورخانه یا MRL
موتور گیرلس دیسکی یا تخت به سبب عرض پخش فضا به اندازه مورد نیاز صورت گیرد. ضخامت آنها کاهش یافته و فضای کمتری را میگیرد. همچنین افزایش تعداد قطبهای موتور در کنار بزرگ تر شدن قطر فلکه کشش برای ارائه یک سرعت ثابت نسبت به نوع بشکه ای با کاهش از سرعت زاویه موتور حرکت روان تری ارائه میدهد.
قیمت و خرید موتور گیرلس آسانسور
موتور گیرلس آسانسور در مدلهای مختلفی توسط چندین برند در سراسر دنیا طراحی و تولید شده که قیمتهای متفاوت دارند. هرچه کیفیت بالاتر باشد بالطبع قیمت بالاتری هم دارد.
انواع برندهای موتور آسانسور گیرلس
بهترین برند موتور آسانسور ساخت کشور ایتالیا است. اما اگر بخواهیم به صورت اختصاصی در مورد برند بررسی کنیم موتورگیرلس توسط کشورهای ایتالیا، چین، آلمان، ترکیه، اسپانیا، ترکیه، ایران و ... تولید می شود. برندهایی که توسط سپهرآسانبر به خریداران ارائه میشود:
- ویتور
- زیلابگ
- ویتور ساسی و ...